У Рівненську ОДА надходять численні звернення від місцевих перевізників з проханням підвищити тарифи на пасажирські перевезення за приміськими та міжміським маршрутам у межах області.

Необхідність перегляду вартості проїзду компанії пояснюють різким зростанням витрат. Зокрема, за останні місяці на 60% подорожчали паливо, запчастини до транспортних засобів та послуги автостанцій.

Громадський транспорт. Фото: скрін youtube
Громадський транспорт. Фото: скрін youtube

Також додатковим тягарем стане майбутнє підвищення мінімальної зарплати у січні та квітні 2024 року, що вплине на витрати на персонал. Тепер тариф, що діє, становить 1,6 грн за пасажиро-кілометр, встановлений ще у квітні минулого року. Перевізники просять підняти його до 1,96-2,2 грн, посилаючись на збитковість за розцінками, що діють.

Проте в ОДА, враховуючи соціальну складову та фінансові можливості населення, розглядатимуть підвищення максимум до 1,9 грн., тобто на 18%.

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Показати ще

Громадський транспорт, скріншот: YouTube
Громадський транспорт, скріншот: YouTube

Крім того, через війну та мобілізацію гостро постала проблема нестачі водіїв автобусів та мікроавтобусів. Тому перевізники змушені закривати окремі маршрути та рейси, адже громадський транспорт стає збитковим за таких умов. Як ситуація в інших областях — невідомо, хоча, швидше за все, там відчуваються подібні проблеми.

Нагадаємо, в Україніможуть повернути нульове розмитнення: це торкнеться не всіх

Як повідомляв "Знай.uа", таксисти набивають кишені: у Києві після закриття метро різко злетіли ціни

Знай.ua писав, закриття метро в Києві: як зміниться дорожній рух, заява міністра