В Україні можуть почати відключати від електропостачання деяких споживачів. Чи торкнеться це безпосередньо простих українців, розповів голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко в ефірі "Громадського радіо".

Нещодавно голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький натякнув на можливі відключення електроенергії споживачам, які нагромадили борги. За його словами, заборгованість деяких компаній перевищила позначку 30 мільярдів гривень.

Відключення електроенергії. Фото: скрін youtube
Відключення електроенергії. Фото: скрін youtube

Олег Попенко прокоментував заявою глави "Укренерго" і поділився думкою, чи можуть відключення світла торкнуться побутових споживачів електроенергії.

"Заява голови правління не стосується напряму відключення від постачання електроенергії населення. Але опосередковано — все може бути. Тому що у переліку великих боржників є і водоканали, і енергопостачальні компанії", - поділився думкою експерт.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

Вимкнення світла. Фото: скрін youtube
Вимкнення світла. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що тариф на електроенергію для населення до кінця зими має залишатися незмінним – 2,64 гривні за кВт/год. Надалі ціна світла населення може бути переглянута у бік ще більшого збільшення.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, боржникам натякнули на відключення важливої ​​комунальної послуги у 2024 році: кому приготуватися.

Також наш портал інформував, екстрені, стабілізаційні та аварійні відключення: у Yasno розповіли, чому може зникати світло в наших будинках.

Крім того, ми писали, українці платитимуть за газ по-новому: до мешканців трьох регіонів звернулися з важливим попередженням.