Тариф на газ для населення залишається незмінним до кінця опалювального сезону – 7,96 гривні за кубометр. При цьому споживачі можуть добитися нижчих сум у платіжках. Як це зробити, йдеться на сайті "Кіровоградгаз".

Газовики розповіли про прості способи зменшити суми у платіжках, які найчастіше ігноруються споживачами. Можна подумати, такі методи не принесуть великої економії, але фахівці стверджують протилежне.

Платіжки за газ. Фото: скрін youtube
Платіжки за газ. Фото: скрін youtube

Перше, що слід врахувати – потужність пальника. Виставляти потужність вогню потрібно в залежності від вибраної страви, а після закипання вогонь слід зменшити вдвічі.

Також газовики нагадують, що найвища температура на кінчиках полум'я, тому немає сенсу включати газ на повну потужність, щоб вогонь "облизував" каструлі та сковорідки. Якщо є фінансова можливість, то можна замінити посуд з енергозберігаючими властивостями. Якщо ні, економію газу можуть забезпечити звичайні розсікачі полум'я.

Популярні новини зараз
Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

Коли потрібно приготувати малооб'ємну страву, то краще скористатися мікрохвильовою піччю або мультиваркою, а не розігрівати газову духовку.

Велика витрата газу йде при нагріванні води для купання, тому є сенс придбати економічну душову насадку. Водночас скоротити прийом ванн та намагатися приймати душ.

Газовий котел. Фото: скрін youtube
Газовий котел. Фото: скрін youtube

Якщо в будинку автономне опалення, необхідно потурбуватися про батареї. Радіатори не повинні бути прикриті меблями чи шторами – це зменшує тепловіддачу. Між батареєю і стіною слід поставити спеціальні екрани, що допоможе підвищити температуру в приміщенні і вбереже від надмірної витрати газу.

Раніше портал Знай повідомляв, непідйомні платіжки: українцям показали спосіб розпрощатися з боргами за комуналку.

Також наш портал інформував, українці можуть віддавати за опалення на 25% менше: як добитися "знижки".

Крім того, ми писали, грітися доведеться всім: як врятувати себе в холодну пору, коли відключать світло і опалення.