Українці платять за газ двома платіжками - за спожитий обсяг та доставку палива. Окрім цього кожного місяця вони повинні передавати показники лічильника до компанії для нарахування спожитого об'єму.

Але трапляються ситуації, коли люди отримують в платіжках зовсім інші цифри. Тоді виникає потреба в проведенні звірки показів лічильника, щоб не платити зайві кошти з власної кишені.

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

На офіційній сторінці Дніпропетровської філії "Газмережі" пояснили як можна це зробити. Щоб виконати процедуру, перш за все зверніться до Центру обслуговування клієнтів в вашому регіоні.

Там потрібно виконати наступні дії:

Популярні новини зараз
Чоловік знайшов 2,5 млн грн у банках від какао, але не зміг їх витратити: навіть банку не потрібні Надбавки до пенсії змінюють: від чого залежить "Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне
Показати ще

1) перевірити разом з менеджером точність нарахування газового лічильника. Для цього візьміть з собою друковані квитанції за розподіл блакитного палива або записи даних лічильника, зроблені вами особисто.

2) напишіть відповідну заяву (обов'язково потрібен паспорт та індивідуальний податковий номер)

Платіжка за газ. Фото: скрін youtube
Платіжка за газ. Фото: скрін youtube

Заяву можна написати в двох формах: виклик контролера для внесення контрольних показань за адресою газифікованого приміщення або на отримання Акта звіряння за певний час періоду.

У відомстві нагадали, що для коректних нарахувань за спожитий газ, необхідно передавати показники лічильника в період з 1 по 5 число поточного місяця. Тоді, неправильних цифр в платіжці можна уникнути.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, "Шо хочу, то намалюю": клієнтам "Нафтогазу" підказали, як не помилитися з показниками

Раніше портал Знай інформував, платити за труби? Що нового буде в газових платіжках для приватних і багатоквартирних будинків

Також наш портал повідомляв, тарифи на одну із комунальних послуг переглянуть: скільки платити з 1 січня