В Україні хочуть урізати виплати деяким пенсіонерам. Відповідний законопроєкт схвалено на засіданні Кабінету міністрів. Про це у своєму telegram повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Урізати виплати хочуть пенсіонерам, які добровільно пішли на співпрацю із ворогом, тобто зрадникам та колаборантам.

Пенсія. Фото: скрін youtube
Пенсія. Фото: скрін youtube

"Законопроєктом пропонується внести зміни до ряду законодавчих актів щодо особливостей призначення та виплати пенсії особам, засудженим до обмеження або позбавлення волі за вчинення умисного кримінального правопорушення проти основ національної безпеки, громадської безпеки, миру, безпеки людства, міжнародного правопорядку", - повідомив Тарас Мельничук.

Пенсія. Фото: Youtube
Пенсія. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Передбачається, що протягом терміну відбування покарання зрадники та колаборанти зможуть отримувати пенсію у розмірі, що не перевищує розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Нагадаємо, згідно з Конституцією, пенсія в Україні не може бути меншою за один прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність. Наразі це 2093 гривні, а з 1 січня 2024 року розмір виплати збільшиться до 2361 гривні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, пенсія може бути більшою: хто з українців має право на доплати та надбавки.

Також наш портал інформував, з 1 січня 2024 року все зміниться: хто з українців не зможе вийти на пенсію.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, як не залишитися без виплат у Новому році: у ПФУ дали інструкцію обов'язкової процедури.