Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які цікавляться економічною ситуацією в країні, є дуже важлива інформація щодо курсу "зеленого" щодо гривні. Так, наступного року курс долара в Україні може зрости і американська валюта досягне 41 гривні. Проте оцінити готівковий курс валюти вдасться лише за рік.

Про це в соціальних мережах написав експерт із Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики у мережі Telegram.

Обмін валют, фото Знай.ua
Обмін валют, фото Знай.ua

Він оцінив прогноз валют від експертів МВФ на 2024 рік. Експерт додав, що Міжнародний валютний фонд не дає прогноз для обмінного курсу валют, але в розрахунках все ж таки відштовхується від певного прогнозу.

Завдяки нехитрим підрахункам голова Комітету з питань фінансів заявив, що середньорічний курс долара у 2024 році може становити 41 гривню за один долар.

Популярні новини зараз
60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Українців почнуть жорстоко перевіряти: кому варто приготуватися Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

"Розрахунковий середньорічний курс на 2024 рік, закладений в оновлену програму EFF, становить 41 грн/дол", - розповів експерт.

Прогноз по курсу долара, скріншот: Telegram
Прогноз по курсу долара, скріншот: Telegram

Водночас, прогнозований курс долара вже закладено до бюджету на 2024 рік і становить 40,7 гривні за один долар. Але фактичний курс може бути іншим.

"Яким буде фактичний курс, зможемо звіритися за рік", — додав експерт.

Нагадаємо, як "чорна п'ятниця" впливає на курс долара та євро - чи чекати на колапс і валюту за 50 гривень.

Раніше повідомлялося, ПриватБанк та Монобанк масово блокують рахунки українців: що може стати причиною.

Також, ціни можуть зростати швидше, ніж у 2023 році: як інфляція вплине на вартість товарів наступного року.