Стало відомо, яким буде курс долара в Україні за прогнозами експертів Міжнародного валютного фонду. Чи чекати українцям сюрпризів від валюти, розповів голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев у Telegram.

Чиновник зазначив, що МВФ не дає прогнозу обмінного курсу, проте у своїх розрахунках все одно відштовхується від певного прогнозу. За його словами, нехитрі математичні підрахунки допомагають обчислити цей прогноз, але з незначною похибкою.

Валюта. Фото: скрін youtube
Валюта. Фото: скрін youtube

Так, прогнозований середньорічний курс американської валюти становить 41 гривню за долар. По суті, прогноз МВФ практично не відрізняється від прогнозу Кабміну.

"Розрахунковий середньорічний курс на 2024 рік, закладений в оновлену програму EFF, становить 41 грн/дол", - зазначив Данило Гетманцев.

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Обмін валют, фото: Знай.ua
Обмін валют, фото: Знай.ua

Слід нагадати, що прогнозний курс американської валюти, закладений до бюджету наступного року, становить 40,7 гривні за один долар. Втім, фактичний курс може відрізнятись.

"Яким буде фактичний курс, зможемо звіритися через рік", - додав Гетманцев.

Прогноз курсу Фото: скрін telegram/getmantsevdanil
Прогноз курсу Фото: скрін telegram/getmantsevdanil

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, свобода для всіх? У Нацбанку скасували обмеження на валюту, що це означає і комусь допоможе.

Також наш портал інформував, перекази між картками можуть привернути увагу податкової: які ліміти краще не перевищувати.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, "драконівські" відсотки та штрафи залишать у минулому: грабіжницьким мікропозикам пов'язали руки.