Найближчими тижнями в Україні почнуть відключати електроенергію споживачам, які накопичили борги. Відповідну заяву зробив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький під час засідання Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг.

Відключення електроенергії загрожує не побутовим споживачам, а різним підприємствам, які ігнорують рахунки.

Відключення електроенергії. Фото: скриншот Youtube
Відключення електроенергії. Фото: скриншот Youtube

Володимир Кудрицький зазначив, що держава визначила понад 5,5 тисячі підприємств, які не можуть бути відключені від електропостачання. Серед них є багато об'єктів критичної інфраструктури, але потрапили й підприємства, які не мають права на таку пільгу.

Найближчим часом перелік захищених споживачів буде переглянуто. Усі підприємства, які не належать до об'єктів критичної інфраструктури, мають сплатити рахунки. Інакше буде впроваджено відключення.

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Відключення електроенергії. Фото: скрін youtube
Відключення електроенергії. Фото: скрін youtube

"Найближчі тижні буде великий процес щодо розрахунку за борги або відключення споживачів, які не сумлінно платили за електроенергію на протязі багатьох місяців", - заявив Володимир Кудрицький.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, графіки відключень уже готові: у Міненерго попередили, коли чекати відключень світла.

Також наш портал інформував, українців чекають напружені тижні: "Укренерго" попередило про проблеми зі світлом.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українцям пояснили, коли чекати відключень світла навіть без обстрілів: ситуація "плачевна".