Для всіх наших дорогих та шановних читачів, які мають відношення до отримання пенсійних виплат, є кілька дуже важливих новин щодо офіційної відпустки та оформлення пільгової пенсії.

Так, у Пенсійному фонді України розповіли, чи може відпустка з догляду увійти до стажу для отримання пільгової пенсії, і на підставі яких документів це визначається.

Фахівці з Пенсійного фонду України роз'яснили правила включення відпустки для догляду за дітьми до пільгового стажу. Про це йдеться на сторінці ПФУ у мережі Facebook.

Пенсіонери, фото Знай.ua
Пенсіонери, фото Знай.ua

Повідомляється, що підтвердити страховий стаж, який дає право на пільгову пенсію, можна на підставі трудової книжки та довідок, які уточнюють період, який можна зарахувати до пільгового стажу. Такі довідки видають підприємства та установи, де працювала людина.

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Прогноз магнітних бурь на травень: коли чекати "ударів по голові" Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Відповідно до статті №181 Кодексу законів про працю України, відпустка з догляду за дитиною до досягнення нею 3-річного віку зараховується як до загального, так і до безперервного стажу роботи та стажу роботи за спеціальністю.

Відповідь ПФУ, скріншот: Facebook
Відповідь ПФУ, скріншот: Facebook

Відповідно, людина може отримувати пенсію за віком на пільгових умовах, якщо під час такої відпустки працювала на підприємстві на посаді, робота на якій зараховується до пільгового стажу.

Важливо також знати, що відпустка для догляду за дитиною до 3 років надається за заявою матері оформляється відповідним розпорядженням.

Нагадаємо, стосується всіх працюючих пенсіонерів: ПФУ дали важливу інструкцію.

Раніше повідомлялося, "Укрпошта" порадує українців знижкою на оплату комуналки: скористатися можна до Нового року.

Також, гарантовано отримаєте гроші: кому виплати продовжили ще на півроку.