Банківські рахунки деяких пенсіонерів можуть бути заблоковані. У яких випадках фінустанова може піти на такий крок, розповіла начальниця філії Донецького обласного управління "Ощадбанку" Анна Прасол у коментарі "Укрінформу".

Блокування банківської картки пенсіонера може статися у разі отримання інформації про його смерть. Якщо на рахунку накопичувалися пенсійні виплати, вони будуть збережені і спадкоємець зможе їх отримати.

Пенсійні картки. Фото: скриншот Youtube
Пенсійні картки. Фото: скриншот Youtube

"Якщо ми отримуємо офіційну інформацію про смерть того чи іншого пенсіонера, ми блокуємо рахунок, щоб мінімізувати якісь шахрайські дії", - наголосила Анна Прасол.

Також може бути варіант, коли ні банк, ні Пенсійний фонд не мають офіційної інформації про смерть пенсіонера. У такому разі кошти продовжать зараховуватись на картку. Втім, якщо інформація підтвердиться, то гроші, зараховані після смерті, буде повернуто до ПФУ.

Популярні новини зараз
Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям
Показати ще

Банкомат "Ощадбанку", скріншот: YouTube
Банкомат "Ощадбанку", скріншот: YouTube

Крім того, представниця "Ощада" зазначила, що на пенсійні картки, термін дії яких закінчився в квітні 2022 року, продовжує нараховуватись пенсія. Пролонгація таких пенсійних карток діє до 1 січня 2024 року.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, фальшиві гривні: "Ощадбанк" підсунув українці несподіваний "сюрприз".

Також наш портал інформував, гроші та комісію зняли, а готівку не видали: клієнтка Монобанку залишилася без коштів, але з обіцянками банку.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, термін дії картки минув: у "Ощадбанку" пояснили, як пенсіонерам отримати нараховані виплати.