В Україні влада може заборонити відключати світло 7 категоріям вразливих громадян. Йдеться про відключення за борги.

Про це свідчить проєкт постанови Кабміну № 100069-3-23 на сайті Федерації профспілок України (ФПУ).

Електроенергія. Фото: скрін youtube
Електроенергія. Фото: скрін youtube

Мінсоцполітики визначило 7 категорій громадян, які належать до вразливої групи. Їм не будуть вимикати електроенергію навіть попри наявність боргів.

Така можливість не буде стосуватися аварійних вимкнень та застосування графіків обмежень.

Популярні новини зараз
Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

До категорії вразливих споживачів належать 7 категорій громадян.

  • Одержувачі житлових субсидій.
  • Особи з інвалідністю І та ІІ групи, зокрема особи, що здійснюють догляд за дитиною з інвалідністю або за особою з інвалідністю з дитинства, які не є одержувачами житлових субсидій.
  • Батьки-вихователі, які беруть на виховання та спільне проживання понад п'ятеро дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, і які не є одержувачами житлових субсидій.
  • Багатодітні та малозабезпечені сім’ї, які не є одержувачами житлових субсидій.

Відключення електроенергії. Фото: скрін youtube
Відключення електроенергії. Фото: скрін youtube

  • Прийомні сім’ї, в які влаштовано троє і більше дітей; особи, які здійснюють опіку / піклування над трьома та більше дітьми, і не є одержувачами житлових субсидій.
  • Побутові споживачі електричної енергії, які знаходяться в житлових приміщеннях (квартирах, будинках), життя та здоров’я яких залежить від безперервної роботи медичного обладнання, яке живиться від електричних мереж, що підтверджується відомостями та / або документами, і які не є одержувачами житлових субсидій.
  • Сім’ї з новонародженою дитиною віком до 1 року, які не є одержувачами житлових субсидій.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, підвищення тарифів на газ та світло: експерт розповів, коли українцям готувати гаманці

Раніше портал Знай інформував, від 7 до 10 гривень за куб: скільки українці платитимуть за газ у грудні

Також, наш портал повідомляв, "У супермаркеті одразу платимо": в "Yasno" пояснили, навіщо потрібна плутанина у показниках