Тарифи на комунальні послуги зростатимуть, але до кінця опалювального сезону українці можуть бути спокійними. Про це заявив експерт "Економічного дискусійного клубу" Олег Пендзин в інтерв'ю "Українському радіо".

Газ та електроенергія дорожчатимуть, проте підвищення тарифів, швидше за все, відбудеться вже після опалювального сезону. На думку Олега Пендзина найімовірніший місяць подорожчання комуналки – квітень.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

На його думку, насамперед буде переглянуто тарифи на електроенергію для побутових споживачів. Втім, різкого стрибка цін не буде - підвищення проводитимуть кілька етапів.

"Квітень — це буде той момент, коли реально будуть переглядатися тарифи на і тепло, і газ, і електрику. Насамперед будуть підніматися тарифи на електричну енергію. Фактична ціна на електричну енергію сьогодні вища у 2,5 раза. Тож я думаю, буде декілька етапів підняття", - заявив експерт.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще

Комунальні послуги, кадр з відео
Комунальні послуги, кадр з відео

Водночас із газом ситуація трохи простіша, адже Україна забезпечує себе ресурсом власного видобутку. Втім, експерт не відкидає подорожчання.

"Ми добуваємо 20 мільярдів метрів кубічних, а на житлово-комунальні потреби треба 12-13 мільярдів метрів кубічних. Питання з газом буде вирішуватися простіше, ніж з електричною енергією", - констатував Олег Пендзин.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, субсидії для українців у 2024 році: чи збільшать розмір допомоги.

Також наш портал інформував, економія світла при використанні бойлера: як мати цілодобово гарячу воду і не отримати "космічну" платіжку.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, стосується всіх, хто користується газом: комунальники звернули увагу на поломку, яка може коштувати життя.