З початком "повномасштабки" рівень доходів українців впав. Заробітна плата зазнала змін, і в більшості випадків це не про підвищення.

Кабмін планує підвищити посадові оклади працівників бюджетної галузі вже в наступному році. Це відбудеться через підвищення мінімальної заробітної плати. Про це йдеться в проєкті Постанови, розміщеної для обговорення на сайті Федерації профспілок України.

зарплата, скріншот з відео
зарплата, скріншот з відео

Що пропонують

Пропонується установити, що з 1 січня наступного року, посадові тарифи (оклади) бюджетників розраховуються на основі розміру посадового окладу працівника 1-го тарифного розряду ЄТС - 3195 грн, а з 1 квітня цей розмір зросте до 3600 грн. Окрім цього, керівники мають встановити ряд доплат, надбавок, премій, які будуть залежати від складності, відповідальності, кваліфікації працівника та умов роботи.

Популярні новини зараз
Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Мінімальна зарплата, кадр з відео
Мінімальна зарплата, кадр з відео

Посадові тарифи з 1 грудня 2021 року і по цей час розраховується виходячи з розміру окладу працівника 1-го тарифного розряду. Зараз цей показник дорівнює 2 893 гривні, а мінімальна заробітна плата на рівні 6700 гривень.

"Мінімалка" та зарплата бюджетників, яка закладена в бюджеті на 2024 рік:

1) за місяць: з 1 січня - 7100 грн, з 1 квітня - 8000 грн

2) погодинна оплата: з 1 січня - 42,6 грн, а з 1 квітня - 48 грн.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, пенсіонерам розповіли про "плюси" відпустки по догляду за дитиною

Раніше портал Знай інформував, українців змусять заплатити за сніг: викласти від 1700 гривень

Також наш портал повідомляв, пенсіонери з солідним стажем можуть отримувати доплату: від чого залежить розмір