На початку грудня в Україні улюблені продукти українців впали в ціні. Це стосується й сала та деякі види свинини.

Тому сьогодні ми розповімо скільки в середньому доведеться віддати за кілограм цих продуктів та де можна купити дешевше.

Свинина, скріншот: YouTube
Свинина, скріншот: YouTube

Вартість свинини

У листопаді, лопатка коштувала 186,33 гривні у середньому за кілограм. Зараз же, середня ціна такого м’яса становить 184,19 гривні за кілограм. Найдешевше можна купити кілограм свинячої лопатки в Метро за 165,13 грн.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

Свинячий ошийок у листопаді коштувала в середньому 242,13 гривні. У цьому місяці її пропонують купити за 227,94 гривні за кілограм. Ашан пропонує найдешевшу шию – за 185,9 гривні.

Ціни на свинину. Фото: скрін Мінфін
Ціни на свинину. Фото: скрін Мінфін

Ціни на свинину. Фото: скрін Мінфін
Ціни на свинину. Фото: скрін Мінфін

Грудинка ж, навпаки подорожчала з 181,29 гривні до 187,31 гривень. Підчеревина також трохи виросла у ціні за місяць. Якщо у листопаді кілограм коштував 185,2 гривні, то у грудні його ціна становить 180,22 гривень.

Вартість сала

Домашнє сало у ціні знизилось за місяць на 15 гривень. У минулому місяці кілограм сала можна було придбати за 259 гривень, а зараз кілограм сала коштує 244 гривні. У Мегамаркеті була зафіксована мінімальна ціна, де сало коштує 169 гривень за кілограм.

Ціни на сало. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сало. Фото: скрін Мінфін

За словами експертів, перед Новим Роком та Різдвом такі продукти традиційно стануть дорожчими.

Нагадаємо, портал Знай інформував, чоловік "купив" 14 кілограмів м'яса за 69 гривень у супермаркеті, але охоронцям це не сподобалося

Раніше на порталі Знай повідомлялося, цінові гойдалки: скільки українцям доведеться заплатити за соняшникову олію та вершкове масло у грудні

Також, наш портал інформував, запаси "тануть", ціни зростають: популярні овочі обійдуться українцям дорожче