Українські супермаркети в черговий раз перерахували ціни на одні з найпопулярніших продуктів - соняшникову олію та вершкове масло. Скільки доведеться заплатити у грудні, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі "Мінфін".

Без соняшникової олії та вершкового масла не обійтися на кухні, адже продукти використовуються для приготування безлічі страв. Зекономити на їх купівлі у грудні не вдасться, оскільки супермаркети знову підвищили ціни.

ціни на олію у супермаркеті \ фото Знай.UA
ціни на олію у супермаркеті \ фото Знай.UA

Вершкове масло

Олія вершкове "Селянське 72,5%" у середньому обійдеться в 72,04 гривні за 200-грамову упаковку, що майже на 1,5 гривні дорожче, ніж у листопаді. Приблизно такий же ціновий ривок зробило вершкове масло торгової марки "Яготинське 73%". Середній цінник на продукт зріс з 74,44 до 76,05 гривні за 200 грамів.

Вершкове масло. Фото: скрін Мінфін
Вершкове масло. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

Соняшникова олія

Соняшникова олія рафінована торговою маркою "Олейна" стало трохи дорожче. Середня вартість зросла з 59,16 до 59,97 гривні за 850 мл. Більш відчутно піднявся цінник на товар торгової марки "Щедрий дар" - з 53,92 до 57,70 гривні за 850 мл.

Соняшникова олія. Фото: скрін Мінфін
Соняшникова олія. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, грудень буде ситим: супермаркети знизили ціни на деякі крупи, консерви та рибу.

Також наш портал інформував, до Нового року ці продукти подорожчають: що потрібно купити українцям вже зараз, список у супермаркет.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, запасатися зараз або зачекати на кращу ціну: експерт попередив, що буде з вартістю свинини до кінця року.