В Україні спостерігається подорожчання популярних овочів, зокрема цибулі. Фермери підвищують ціни, оскільки запаси продукції низької якості вичерпуються, а якісну цибулю виробники притримують, очікуючи на вигіднішу вартість. Про це повідомляє EastFruit.

За даними моніторингу виробники почали відвантажувати цибулю не дешевше 12-16 гривень за кілограм. Це в середньому на 20% перевищує ціни минулого тижня.

Цибуля, супермаркет: фото Знай.ua
Цибуля, супермаркет: фото Знай.ua

Фермери наголошують, що зростання цін на овоч обґрунтовано збільшенням попиту напередодні зимових свят. Водночас пропозиція продукції обмежена. Цибуля низької якості закінчується, а високоякісна продукція дотримується багатьма виробниками, щоб продати за вигіднішими цінами.

Втім, незважаючи на подорожчання, цибуля пропонується українцям приблизно на 43% дешевше, ніж у грудні 2022 року. Фермери не виключають, що ціни продовжать зростати і надалі.

Популярні новини зараз
Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати
Показати ще

Ціна на овочі. Фото: Youtube
Ціна на овочі. Фото: Youtube

Водночас українцям буде дорожче коштувати моркву та буряк. Про це свідчать дані порталу "Мінфін".

Так, середній цінник на моркву у грудні зріс до 10,20 гривні за кілограм. У грудні продукт пропонувався в середньому по 8,79 гривні за кіло.

Ціни на моркву. Фото: скрін Мінфін
Ціни на моркву. Фото: скрін Мінфін

Середня вартість буряку піднялася з 8,78 до 10,60 гривні за кілограм. Ціни на коренеплід варіюються від 9,90 до 11,90 гривні залежно від мережі супермаркетів.

Ціни на буряк. Фото: скрін Мінфін
Ціни на буряк. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, фермери активно підвищують ціни на найважливіший овоч: заплатити доведеться в 2,5 раза більше.

Також наш портал інформував, новорічні фрукти вдарять по гаманцю: скільки доведеться викласти за мандарини та апельсини.

Крім того, ми писали, сирна тарілка обійдеться в цілий стан: як змінилися ціни на популярний молочний продукт.