Для наших читачів є рецепт швидкого ласощів - домашнього попкорну. Ця страва точно буде приготовлена ​​без хімії, і гарантовано вийде набагато дешевше за магазинний попкорн, або той, який продають у кінотеатрах.

На цей раз ми разом дізнаємось, як зробити попкорн у домашніх умовах на сковороді. Пропонуємо навіть зберегти його собі в закладки.

Про цей рецепт розповів один із українських фудблогерів, який часто ділиться цікавими способами приготування різноманітних страв у соціальних мережах.

Домашній попкорн, скріншот: YouTube
Домашній попкорн, скріншот: YouTube

Що нам потрібно із продуктів

- Зерна кукурудзи для попкорну - 0,5 склянки;
- Олія - ​​1 ст. ложка;
- Олія вершкове - 50 г;
- Сіль дрібна - 0,25 ч. ложки, або цукрова пудра - за смаком.

Популярні новини зараз
Новий етап мобілізації у серпні: хто з українців – пріоритетна ціль для ТЦК До 6 грн за 1 кВт: коли в Україні планують підняти тариф на світло Гроші знайдуть на іншій карті: як з 1 серпня зміниться безготівкова оплата для всіх українців Пенсіонерам виплатять по 870 гривень на місяць: хто отримає надбавку
Показати ще

Домашній попкорн, скріншот: YouTube
Домашній попкорн, скріншот: YouTube

Спосіб приготування

Домашній попкорн на сковороді потрібно буде готувати так, щоб зерна кукурудзи лежали на дні сковороди в один шар, тому відразу відміряйте необхідну кількість зернят.

Тепер на кожні півсклянки кукурудзи візьміть відповідну кількість рослинної та вершкового масла. Вершкове масло розтопіть і відставте поки що убік.

Домашній попкорн, скріншот: YouTube
Домашній попкорн, скріншот: YouTube

На сковороду, в якій готуватиметься попкорн, налийте олію і розігрійте. У гарячу олію покладіть кілька контрольних "quot; зернят і зробіть вогонь трохи більше середнього.

Як тільки зерна луснуть, зніміть сковороду з вогню. Зернятка, що розкрилися, приберіть. Викладіть зерна кукурудзи для попкорну до сковороди в один шар. Сковороду струсіть та поставте на вогонь.

Домашній попкорн, скріншот: YouTube
Домашній попкорн, скріншот: YouTube

Обов'язково закрийте кришкою сковорідку (добре, якщо вона буде скляною). Через кілька хвилин зерна почнуть лопатись, і тоді кожні 30 секунд потрібно буде струшувати сковорідку. Зерна мають максимально рівномірно нагріватися.

Домашній попкорн, скріншот: YouTube
Домашній попкорн, скріншот: YouTube

Коли процес "вибух" ослабне (ви це зрозумієте по звуку – він стане не таким інтенсивним), зніміть попкорн з вогню і дайте хвилину постояти. Полийте попкорн на сковороді розтопленим вершковим маслом, при цьому інтенсивно перемішуючи, щоб олія рівномірно вбиралася в попкорн.

Домашній попкорн, скріншот: YouTube
Домашній попкорн, скріншот: YouTube

Посипте домашній попкорн дрібною сіллю (або цукровою пудрою, якщо хочете, щоб попкорн був солодким).

Нагадаємо, «Не чіпай, це на Новий рік»: рецепт десерту "Ялинки на паличці" всього із трьох інгредієнтів.

Раніше повідомлялося, з цим тестом не буде жодної осічки: рецепт для найсмачніших пиріжків.

Також, прикраса на ваш святковий стіл: рецепт пісного салату з квасолею та грибами.