В Україну завезли попкорн із небезпечною речовиною, яка може спричинити біль та призвести до порушень зору. Про це попереджає головне управління Держпродспоживслужби на Одещині в соціальній мережі facebook.

З Іспанії в Україну завезли попкорн, що містить небезпечну речовину, інсектицид хлорпірифосу. Його використовують як контактний інсектицид широкого спектра дії.

Попкорн. Фото: скрін youtube
Попкорн. Фото: скрін youtube

"До нас надійшло чергове інформаційне повідомлення системи швидкого реагування щодо харчових продуктів та кормів #RASFF від 25 квітня 2023 р. №2023.2025 про виявлення хлорпірифосу в кукурудзі для приготування попкорну, що експортувався з Іспанії до України (виробник: Liven SA, Barcelona "Фоззі Комерц", вул.Гоголівська 1А, 07408)", - йдеться у повідомленні.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Зазначається, що серед симптомів отруєння речовиною, що міститься у привезеному попкорні, виділяються біль у животі та втрата гостроти зору.

Держпродспоживслужбі закликали всіх операторів ринку перевірити наявність зазначеного вантажу та вилучити його із продажу.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, небезпечна смакота: у печиві виявили отруйну речовину, що викликає рак і низку захворювань.

Також наш портал інформував, обережно, полуницю: українців попередили про небезпеку та розповіли, як обрати гарну ягоду.

Крім того, ми писали, в Україні знайшли небезпечне для здоров'я вершкове масло: побачите у магазині – краще не чіпайте.