Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які уважно стежать за своїми платіжками з комуналки, а також цікавляться темою питань ЖКП, є дуже важлива інформація від Нафтогазу.

Справа в тому, що деякі споживачі досі не можуть розібратися у питаннях коригування зареєстрованих мешканців у квартирі.

Про це стало відомо завдяки відповіді фахівців "Нафтогазу" на запитання одного із клієнтів у мережі Facebook.

"Хрущовка", фото wikipedia
"Хрущовка", фото wikipedia

Клієнт компанії "Нафтогаз", мешканець Львівської області Євгеній звернувся з таким питанням: Як скоригувати кількість зареєстрованих осіб у квартирі, щоб не переплачувати за газ у будинку із загальним лічильником?

Популярні новини зараз
ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Платіжки за газ. Фото: скрін youtube
Платіжки за газ. Фото: скрін youtube

Фахівці компанії надали відповідь, і заявили, що ситуація актуальна для багатьох споживачів, а також розповіли, що необхідно робити в подібному випадку.

Що маємо?

Чоловік із сім'єю живе у багатоповерховому будинку, де встановлено загальний лічильник. Щомісячна вартість газу розраховується згідно з кількістю людей, прописаних у квартирі.

Що робити?

▪️ Для зміни даних про кількість зареєстрованих у квартирі осіб, вам потрібно звернутися до найближчого Центру обслуговування клієнтів філії "ГазМережі" https://grmu.com.ua/contacts/ та написати заяву.

▪️ З собою слід мати: паспорт, ідентифікаційний код та довідку про склад сім'ї.

На підставі цих документів фахівці "Газмереж" актуалізують дані та скоригують розрахунок обсягів споживання на майбутні періоди.

Публікація "Нафтогаза", скріншот: Facebook
Публікація "Нафтогаза", скріншот: Facebook

Нагадаємо, як платити за газ менше: українцям розкрили простий секрет.

Раніше повідомлялося, збільшення сум у платіжках та блекаути у 2024 році: до чого готуватися вже зараз.

Також, перевірка лічильників починається: коли українцям доведеться відчинити двері для комунальників.