Для всіх наших шановних читачів, які уважно стежать за своїми платіжками по комуналці, є дуже важлива інформація від фахівців компанії "Yasno".

Справа в тому, що деякі українці й досі не можуть з'ясувати, як новий двозонний лічильник допомагає економити на платіжках. Якщо раніше українці платили, наприклад, по 80 гривень на місяць, то зараз у них із новим приладом обліку виходить по 200 гривень.

Про це стало відомо завдяки відповіді фахівців компанії "Yasno" у мережі Facebook на запитання клієнтки.

Лічильник світла, скріншот: YouTube
Лічильник світла, скріншот: YouTube

Одна з клієнток компанії написала звернення такого плану, яке більше схоже на претензію, а не питання: "У мене 2-зонний. Ну, я пенсіонерка і можу з 23:00 до 7:00 користуватися нічним тарифом. Ну максимум 30 кВт набігає. Але якщо раніше до 100 квт було 90 коп (45 вночі) і я платила за місяць близько 80 грн., то зараз – понад 200. Ох, і заощадила ж я з 2-зонним.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Відповідь "Yasno", скріншот: Facebook
Відповідь "Yasno", скріншот: Facebook

У компанії "Yasno" надали відповідь: "Економія виходить за рахунок споживання електроенергії у нічний час (з 23:00 до 07:00). Чим більше електроенергії ви споживаєте у цей проміжок часу, тим більше заощаджуєте. Тарифи для населення встановлює Уряд. Ми дотримуємося законодавства, тому при розрахунках застосовуємо ці тарифи.

Нагадаємо, "У супермаркеті відразу платимо": в "Yasno" пояснили, навіщо потрібна плутанина у показниках.

Раніше повідомлялося, стосується всіх пенсіонерів: можна отримати вже у відділенні "Укрпошти".

Також, світло буде ще 8 годин, навіть якщо відключать електрику: українці дізналися секрет.