Українці активно накопичують борги за комунальні послуги. У ряді випадків справа може дійти до суду та додаткових витрат, пов'язаних із процесом. Як уникнути проблем, якщо немає грошей на погашення заборгованості, розповідає на facebook-сторінці Комунальне підприємство "Кременчукводоканал".

Споживачі, які наполегливо накопичують борги за комуналку, можуть в один момент отримати проєкт судового наказу. Їх розробляють комунальники, і на першій стадії вони мають інформаційний характер. Втім, якщо цей "лист щастя" проігнорувати, то справа передається до суду.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

"У разі відсутності зворотного зв’язку щодо сплати заборгованості, спеціалісти юридичного відділу підприємства передають матеріали для стягнення суми боргу до судів місцевої юрисдикції, а потім органів державної виконавчої служби", - йдеться у повідомленні.

Судовий процес – це додаткові витрати, які будуть покладені на боржника, тому комунальники радять не доводити ситуацію до "точки кипіння".

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом
Показати ще

Платіжка за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжка за комуналку. Фото: скрін youtube

Українцям, які не мають грошей на погашення заборгованості, пропонують вихід - оформити договір про реструктуризацію.

"Наголошуємо, що додаткові витрати можна запобігти лише до моменту подання матеріалів щодо стягнення заборгованості до суду", - попередили споживачів.

Раніше портал Знай повідомляв, підвищення тарифів на газ і світло: експерт розповів, коли українцям готувати гаманці.

Також наш портал інформував, економія світла при використанні бойлера: як мати цілодобово гарячу воду і не отримати "космічну" платіжку.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, стосується всіх, хто користується газом: комунальники звернули увагу на поломку, яка може коштувати життя.