У новому Державному бюджеті, який був ухвалений нещодавно, закладне підвищення мінімальної пенсії.

З 2093 гривень вона зросте до 2361 гривні, тобто підвищать її на 268 гривень. Проте, деякі пенсіонери не відчують цього підвищення взагалі, бо воно їх не торкнеться через їх стаж, вік і ту пенсію, яку вони отримують наразі. Про це пише видання "На пенсії".

Пенсіонерка у банкомату / фото: відкриті джерела
Пенсіонерка у банкомату / фото: відкриті джерела

Зараз мінімальна пенсія складає 2093 гривні. Непрацююча людина буде отримувати після індексації максимум 2520 гривень. Якщо громадянину виповнилось 65 років і він має повноцінний стаж (30 років для жінок, і 35 років для чоловіків), то пенсія автоматично стане 3120 гривень.

Та сама історія і з громадянами віком 80 років та більше, які мають 20 років стажу для жінок і 25 років для чоловіків. В їх випадку пенсія автоматично підтягнеться до 3000. Коли прожитковий мінімум пенсіонерів зросте до 2500, або до 3000, то для вищевказаних пенсіонерів нічого принципово не зміниться. Розмір пенсії не зміниться, може трохи змінитись їх структура, складові, а розмір залишиться таким як є.

Популярні новини зараз
Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися
Показати ще

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

Підвищення буде відчутним, передусім для людей, які наразі отримують мінімальні виплати у розмірі 2093 гривні. Переважна більшість цих людей отримують соціальну допомогу оформлену у спеціальному державному органі.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, Кабмін виділив мільйони на виплати українцям: хто отримає грошову допомогу

Раніше портал Знай інформував, допомога для пенсіонерів на зиму: що можна отримати

Також наш портал повідомляв, 3000 гривень на людину: українцям виплатять нову допомогу, на що можна витратити