Україна, за словами міністра енергетики Германа Галущенка, повністю готова до зими. Але, масові відключення світла для споживачів можуть відбуватися.

В ефірі телемарафону, він назвав причини, за яких можливі відключення електроенергії в Україні.

Відключення електроенергії. Фото: скрін youtube
Відключення електроенергії. Фото: скрін youtube

Однією з найголовніших причин відключення світла наразі, є погодні умови.

"І якщо не буде масових ударів, які матимуть драматичний вплив на енергосистему, або стихійних лих, то відключень не буде" – розповів член Кабінету Міністрів.

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати
Показати ще

Наразі, за його словами, ми можемо спостерігати досить складні погодні умови, в яких повинна існувати наша енергосистема. Негода вирувала в Одеській, Миколаївській та Київській області, після чого перейшла на західну частину України.

"Тому наразі відбуваються локальні відключення, бо є велика кількість поривів електроліній на Заході нашої країни" – додав міністр.

За його словами, там, де вирувала негода раніше, всім відновили подачу електроенергії. Але є невеликі відключення там, де наразі триває ремонт ліній. Тож, повний блекаут і відключення можуть бути лише у разі масованих обстрілів України, а також у разі несприятливих погодних умов.

Одеса, сніг, техніка, фото: Знай.ua
Одеса, сніг, техніка, фото: Знай.ua

Раніше в Укренерго наголосили, що через похолодання може спостерігатися дефіцит електроенергії. Тому варто старатися економити світло, особливо в вечірні години і не вмикати всі прилади разом.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, підвищення тарифів на газ та світло: експерт розповів, коли українцям готувати гаманці

Раніше портал Знай інформував, від 7 до 10 гривень за куб: скільки українці платитимуть за газ у грудні

Також, наш портал повідомляв, "У супермаркеті одразу платимо": в "Yasno" пояснили, навіщо потрібна плутанина у показниках