Українська енергосистема поки що тримається і дозволяє постачати електроенергію до будинків без обмежень. Втім, запровадження графіків і навіть блекаут дуже ймовірні. Коли можуть почати відключати світло, розповів експерт Олег Попенко у коментарі telegraf.

За словами Олега Попенка, найбільш небезпечно для енергогенерації в Україні - падіння середньодобової температури. Це змусить українців активніше користуватися електроприладами та призведе до серйозного зростання споживання.

Обігрівач. Фото скріншот з Youtube
Обігрівач. Фото скріншот з Youtube

Так, якщо середньодобова температура знизиться до 8-10 градусів морозу, то очікується приріст споживання електроенергії приблизно на 20%. Цей показник є критичним і може призвести до аварійних відключень.

Відключення світла. Фото: скрін youtube
Відключення світла. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Вистачить на воду та хліб: кого з пенсіонерів поставлять на межу виживання Мама найважчої людини Великобританії в паніці – не може поховати 317-кілограмового сина Можете залишитися без житла: що треба обов’язково перевірити при купівлі квартири "з рук" На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось
Показати ще

"При температурі 0...-2 градуси ми ще можемо знайти вільні обсяги електроенергії в Європі, щоб компенсувати дефіцит і уникнути аварії, але замістити 20% обсягу буде вже неможливо. Таких вільних обсягів для імпорту ми просто не знайдемо", – пояснив експерт.

При цьому Олег Попенко додав, що для серйозного стрибка споживання така середньодобова температура має протриматися понад 1-2 дні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ситуація ускладнюється: енергетики попередили українців готується до можливих відключень.

Також наш портал інформував, покращені графіки відключень вже готові: директор Yasno відповів або чекати відключення світла в морози.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українцям назвали регіони, де раніше за всіх почнуться відключення світла: "На жаль, доведеться".