Вже декілька місяців шириться новина, що українським пенсіонерам варто пройти фізичну ідентифікацію. Багато громадян не розуміє кому саме потрібно пройти процедуру.

До кінця цього року фізичну ідентифікацію варто пройти пенсіонерам, які зареєстровані як внутрішньо переміщені особи. Ці громадяни, зазвичай отримують виплати через "Ощадбанк". Про те, кому потрібно пройти ідентифікацію, розповіла директор Департаменту з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації ПФУ Валентина Боршовська на запит KP.UA.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

В окремих випадках можуть запросити ідентифікацію пенсіонеру, який не користується своєю карткою для виплат. Тобто пенсія йому нараховується, але ніяких операцій з нею не проводиться взагалі в період року.

Пенсіонери, які перебувають за кордоном також зобов’язані пройти фізичну ідентифікацію. Це можна зробити декількома способами:

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Медична помилка перетворила життя українки на пекло: "Те, що ви вижили – це феномен" У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще
  • Авторизуватися в особистому кабінету Пенсійного Фонду України. Це можна зробити за допомогою віддаленого електронного підпису "Дія. Підпис";

  • Звернутись у дипломатичні закордонні установи України, щоб отримати посвідчення того, що особа є живою. Видане посвідчення варто направити до органів Пенсійного Фонду.

Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube
Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube

Також можна пройти фізичну ідентифікацію за допомогою відео конференції, де вказана особа пред’явить особисті документи. Ідентифікація проводиться органами Пенсійного Фонду України.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, оновлення у банківських тарифах: що чекає на власників карток "Ощадбанку" з 1 грудня

Раніше портал Знай інформував, "Нафтогаз" терміново попередив українців через відключення світла: доведеться йти до скриньки

Також, наш портал повідомляв, українці можуть відмовитися від "рабських" умов: у важливому питанні поставили крапку