В Україні з 1 грудня повертаються податкові перевірки підприємців. З початку повномасштабного вторгнення їх проведення заборонили, однак влітку цього нардепи скасувати мораторій.

Про це пише Telegram-канал "Злий фіскал".

Податкова служба, фото із вільних джерел
Податкова служба, фото із вільних джерел

Хто потрапить під приціл

  1. Платники податків у сфері виробництва та/або реалізації підакцизної продукції.
  2. Платники податків у сфері організації та проведення азартних ігор в Україні.
  3. Платники податків, які надають/надавали фінансові, платіжні послуги.
  4. Нерезиденти, які здійснюють/здійснювали в Україні діяльність через відокремлені підрозділи, у тому числі постійні представництва.
  5. Інші платники податків, які на основі показників, сформованих за підсумками 2021 календарного року, відповідають одному із визначених законом критеріям.

Податкова, скріншот: YouTube
Податкова, скріншот: YouTube

До планових перевірок можуть бути включені платники, які за 2021 рік:

Популярні новини зараз
Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще
  • мали вдвічі більшу дебіторську заборгованість ніж кредиторську;
  • мали рівень сплати податку на прибуток менший ніж 50% по галузі та ПДВ менший ніж 50% по галузі;
  • річний дохід становить понад 10 мільйонів гривень, при тому загальна сума витрат становить понад 75% суми річного доходу.

Податкова служба, фото із вільних джерел
Податкова служба, фото із вільних джерел

Для кого мораторій продовжується

З 1 грудня 2023 року діятиме мораторій на:

  • проведення документальних перевірок платників єдиного податку І та ІІ груп – до 1 грудня 2024 року;
  • проведення документальних перевірок платників податків, податковою адресою є тимчасово окуповані території та території активних/можливих бойових дій;
  • проведення фактичних перевірок за місцезнаходженням об’єктів оподаткування, які розташовані на тимчасово окупованих територіях України та територіях активних/можливих бойових дій.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, за фінансову допомогу сплатіть податки: українцям нагадали, коли прийде ДПС.

Також наш портал інформував, були аутсайдерами, а тепер найбажаніші працівники: пенсіонерам та студентам в Україні пропонують тисячі вакансій.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, взяв кредит, щоб скинутися на дрони: податківець-хабарник не сяде у в'язницю, бо допомагатиме армії.