Для всіх наших шанованих читачів, які стосуються отримання пенсійних виплат, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що український уряд збільшив максимальний розмір пенсій для тих, хто може отримувати допомогу від ООН.

Йдеться саме про Всесвітню продовольчу програму ООН. Тепер допомогу можуть отримати ті, хто отримує не більше 3250 грн, раніше ця сума дорівнювала 3000 грн.

Про це стало відомо завдяки заяві постійного представника Кабміну в українському парламенті Тараса Мельничука у мережі Telegram.

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

"Збільшено з 24.11.2023 граничний розмір пенсійної виплати, який використовується для визначення права на отримання та для розрахунку розміру додаткової грошової допомоги, яка надається за рахунок коштів ВПП ООН, з 3 000 грн до 3 250 гривень", - зазначив Мельничук.

Популярні новини зараз
Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Показати ще

Гуманітарна допомога. Фото: скрін youtube
Гуманітарна допомога. Фото: скрін youtube

Так, зміни внесено до постанови Кабміну від 28 липня 2023 року №781 "Про реалізацію спільного із Всесвітньою продовольчою програмою ООН проекту щодо додаткових заходів щодо соціальної підтримки окремих категорій населення".

Слід зазначити, що із серпня поточного року таку фінансову підтримку від міжнародних організацій отримують пенсіонери, які:

- проживають на територіях активних чи можливих бойових дій;

- мають розмір пенсії менше ніж 3 тис. гривень;

- не отримували з 1 березня 2023 р. додаткових грошових виплат від міжнародних організацій та/або допомоги на проживання для ВПО.

Нагадаємо, що, знову? Українцям приходитиме "третя платіжка" за газ.

Раніше повідомлялося, грудневі виплати для пенсіонерів: до чого готуватися.

Також, очікувати індексації не доведеться: деякі пенсіонери отримають підвищені виплати.