Жителі п’яти прифронтових областей будуть мати змогу отримати фінансову допомогу на відновлення сільськогосподарської діяльності.

Допомогу буде надавати міжнародна гуманітарна організація під назвою Mercy Corps. Вони розпочали підтримку для сільськогосподарського сектору України. Про це розповіли у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Головна задача цієї програми – допомога українцям у відновленні фермерської діяльності, яка постраждала від військових дій. До участі будуть запрошені жителі Донецької, Запорізької, Миколаївської, Харківської та Херсонських областей. Винятками у цих областях будуть райони, в яких наразі триває активна фаза бойових дій.

Допомога передбачена і місцевим жителям і внутрішнім переселенцям. У середньому розмір такої допомоги буде становити 3000 доларів США. Щоб взяти участь в програмі, варто зареєструватися на сайті організації та подати відповідну заявку. З цих заявок виберуть необхідну кількість, а відбір буде відбуватися за допомогою конкурсу.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Фермер. Кадр з "Youtube"
Фермер. Кадр з "Youtube"

Всю інформацію можна знайти на сайті Міністерства інтеграції, а задати необхідні запитання за номером гарячої лінії. Заявки оформлюються в електронному форматі на офіційному сайті організації. Допомога буде стосуватися виключно домогосподарства, які мають фермерське господарство, хоч і мале. Оформлення заявки можливе тільки після реєстрації на основній сторінці сайту.

Нагадаємо, портал Знай інформував, грошова допомога 50 тисяч гривень: кому виплатять уже з 1 січня

Раніше на порталі Знай повідомлялося, щомісяця по 8000 гривень: українцям виплатять грошову допомогу

Також, наш портал інформував, до 16 тисяч гривень на тепло в будинках: хто з українців може оформити солідну субсидію