Нещодавно Уряд прийняв Постанову про збільшення фінансової підтримки домогосподарств. Тепер розмір субсидії та пільги для користувачів твердого та пічного палива збільшиться.

В Міністерстві соціальної політики уточнили кому та на скільки підвищать допомогу на опалювальний сезон.

Опалення дровами. Фото: скрін youtube
Опалення дровами. Фото: скрін youtube

За офіційними даними, близько 1,3 мільйона домогосподарств України отримують субсидії на комунальні платежі. З них 200 тисяч отримують субсидії на тверде та пічне паливо в опалювальні сезони.

Кому підвищать

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

За заявою Міністерства, підвищення виплат буде здійснено всім громадянам, які мають право на отримання субсидії такої категорії. Але це не стосуватиметься громадян, які отримали подібну допомогу раніше від міжнародних гуманітарних агенцій.

Рішення про збільшення субсидій пов’язане з підвищенням ціни на тверде паливо на українському ринку. Тому, щоб зима пройшла в теплих домівках, розмір субсидії та пільги зріс майже втричі.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Розмір субсидії або пільги на тверде паливо

До цього часу обсяг допомоги на тверде паливо на одне домогосподарство становив понад 6000 гривень у середньому. Тепер з урахуванням змін, на одне домогосподарство можуть виділяти понад 16 тисяч гривень. Для кожної родини розмір підтримки буде розраховуватися індивідуально, виходячи з доходів, кількості членів сім’ї та іншого. Щоб отримати таку допомогу, потрібно звернутися до регіональної установи в своєму місті.

Нагадаємо, портал Знай інформував, від пенсіонерів відкупляться мізерними надбавками: додадуть аж 300-570 гривень

Раніше на порталі Знай повідомлялося, з субсидією можна попрощатися: коли ви точно втратите допомогу

Також, наш портал інформував, пенсія буде, але понервувати доведеться добряче: в ПФУ застерегли українців