З 1 січня 2024 року деякі українці зможуть отримати одноразову грошову допомогу у розмірі 50 тисяч гривень. Про це стало відомо з повідомлення міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінків.

Одноразова виплата передбачена для захисників, які безпосередньо беруть участь або брали з 24 лютого 2022 року участь у бойових діях. При цьому людина має бути зареєстрована на території Івано-Франківської громади. Внутрішньо переміщена особа повинна мати довідку ВПО.

Виплати військовим, скріншот: YouTube
Виплати військовим, скріншот: YouTube

На даний момент розмір допомоги становить 20 тисяч гривень, проте вже з 1 січня 2024 почнуть виплачувати по 50 тисяч гривень. Дані кошти захисники можуть витратити на амуніцію, спорядження та закупівлю найнеобхіднішого.

Що потрібно для отримання виплати:

  • Заява;
  • паспорт;
  • довідка переселенця, видана Івано-Франківською міською територіальною громадою;
  • ІПН;
  • документ, що підтверджує безпосередню участь у бойових діях;
  • реквізити банківського рахунку.

Виплати військовим, скріншот: YouTube
Виплати військовим, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

За виплатою може звернутися як військовослужбовець, і член його сім'ї, якому виповнилося 18 років. Документи та заяву слід подати до ЦНАПу або оформити заявку онлайн за допомогою системи BankID.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, субсидію можна не оформляти: українцям дадуть 10 тисяч гривень на оплату комунальних послуг.

Також наш портал інформував, Кабмін виділив гроші для допомоги сім'ям: кому виплатять круглу суму.

Крім того, ми писали, почалася реєстрація на гуманітарну допомогу: хто з українців може безкоштовно отримати продукти.