Яким би добрим не був урожай і скільки радості не приносив дачникам, дуже важливо також подбати про його зберігання протягом зими.

Зокрема, це стосується квасолі, адже її зберігання часто має низку проблем, які в тому числі створюють і шкідники. Вони здатні зіпсувати всю заготівлю на зиму і квасолю в результаті доведеться викинути.

Квасоля, скріншот з відео
Квасоля, скріншот з відео

На щастя врятувати врожай можна, тому досвідчені господині вже зазнали гідних варіантів. Дедалі більше, насправді все дуже просто. Українцям радять кілька простих способів, які допоможуть зберегти квасолю до нового врожаю.

Найкращі способи зберігання врожаю квасолі:

1. Насамперед слід скористатися наступним способом: якщо є місце в морозильній камері, то бажано саме туди відправити на зимівлю квасолю. Заморожувати можна навіть молоду, а зрілу та суху квасолю – тим паче. Таким чином, у вашому врожаї не заведуть шкідників.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

2. Крім того, рекомендується також зберігати квасолю у скляній банці. Однак її щільно закрити кришкою і додати 1 часник, який краще поділити на зубчики. Відразу зауважте, що на смак квасолі це ніяк не вплине, а ось шкідників налякає.

3. Також добре висушену квасолю радять зберігати у пластикових пляшках. Для цього на дно потрібно покласти 1 зубчик часнику та 1 лавровий лист. У цьому випадку квасоля обов'язково має бути сухою, щоб не припряла.

Тушкована квасоля. Фото: YouTube
Тушкована квасоля. Фото: YouTube

Нагадаємо, як уберегти ялинки від "зимового грипу": кілька простих порад з догляду за хвойними деревами.

Раніше ми повідомляли, як правильно вибирати сосиски у магазині: 5 нюансів на які потрібно звернути увагу .