Українські військові, працівники правоохоронних органів можуть розраховувати на одноразові виплати від держави до Дня Незалежності України.

Розмір виплат поки невідомий, але заявку потрібно встигнути оформити до 10 грудня.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Про це повідомив Тарас Мельничук, представник Кабінету Міністрів у своєму телеграм каналі. Виплати до Дня Незалежності передбачені Законом про "Статус ветеранів війни, гарантіях соціального захисту". Кількість категорій українців, які мають право на виплати збільшилася після того, як влада внесла поправки до постанови про "Деякі питання соціального захисту ветеранів війни, жертв нацистських переслідувань".

Хто може отримати виплати

Популярні новини зараз
Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Тепер на одноразову виплату можуть розраховувати не лише військові, але і представники окремих відомств. А саме, виплати можуть отримати працівники Міністерства Оборони, Міністерства внутрішніх справ, Головного Управління Національної Гвардії, НАБУ, Державної податкової служби, Державної Митної Служби, Служби Безпеки України, Офісу Генерального Прокурора, ДСНС, Державне Бюро Розслідувань, Міністерство юстиції, Управління Державної охорони, Адміністрація державної прикордонної служби, Державна спеціальна служба транспорту, інші утворені відповідно до законів формування військових.

українські військові ЗСУ
українські військові ЗСУ

Окрім того, це учасники бойових дій, статус яким надано до 10 грудня 2023 року. та інші. Також на виплату можуть розраховувати українські ветерани та громадяни, які мають заслуги перед Батьківщиною.

Нагадаємо, портал Знай інформував, до 16 тисяч гривень на тепло в будинках: хто з українців може оформити солідну субсидію

Раніше на порталі Знай повідомлялося, щомісяця по 8000 гривень: українцям виплатять грошову допомогу

Також, наш портал інформував, субсидії для українців у 2024 році: чи збільшать розмір допомоги