Внаслідок російських обстрілів українці знову можуть почати страждати від відключень електроенергії.

Тож різні актуальні поради, як вижити за умов відсутності світла, води та газу зараз як ніколи актуальні. Зокрема, українцям розповіли про 5 способів, як зігріти дуже холодні руки.

Опалення, фото: poglyad.tv
Опалення, фото: poglyad.tv

З настанням холодів тіло намагається підтримувати приплив крові до серця та життєво важливих органів, щоб зберегти їх у теплі. Саме тому кінцівки замерзають. Однак існують домашні вправи та процедури, які допоможуть покращити кровообіг у руках та швидко їх зігріти.

Опалення, скріншот: Youtube
Опалення, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Домашні процедури для того, щоб зігріти руки в холодну пору

1. Рухайте руками. Просто робіть широкі кола руками у повітрі, щоб покращити кровообіг. Після цього робіть кола кожним пальцем.

2. Використовуйте тепло тіла. Покладіть руки під одяг і притисніть їх до теплих грудей, живота або пахв.

3. Спробуйте гідротерапію. Одну ємність наповніть холодною водою, іншу гарячою. Вода в обох мисках повинна мати терпиму температуру. Опустіть руки спочатку у гарячу воду на 30 секунд, а потім у холодну воду на 10 секунд. Повторіть кілька разів.

4. Носіть рукавички. Замість рукавичок вибирайте рукавички, які поміщають пальці разом, а потім рукам буде тепло.

5. Помасажуйте руки. Інтенсивний масаж завжди допомагає у таких випадках. Помасажуйте руки швидкими рухами, і вони стануть теплими.

Отоплення, фото pxhere
Отоплення, фото pxhere

Нагадаємо, як підготуватися до відключень світла: у YASNO проінструктували споживачів.

Раніше ми повідомляли, що українці мерзнуть, поки комунальників не видно: "Жодного працівника протягом дня".