Українців очікують нові тарифи на послуги водопостачання та водовідведення. Оновлені розцінки набудуть чинності у 2024 році, але торкнуться лише деяких громадян. Про це повідомляє інформаційний портал vikna.

Підвищення тарифу на воду поки що буде не глобальним і торкнеться виключно мешканців міста Калуш, що на Івано-Франківщині. Рішення про запровадження нових цін було ухвалено на засіданні виконавчого комітету Калуської міської ради.

Тариф на воду. Фото: скрін
Тариф на воду. Фото: скрін

Так, у 2024 році вода та каналізація подорожчає для мешканців громади майже на 26%. При цьому місцева влада затвердила більш стримане зростання цін, оскільки комунальне підприємство, яке надає послуги, пропонувало підняти ціни на 32%.

Зазначається, що підвищення тарифів стало необхідним кроком, адже збільшились витрати на електроенергію, реагенти для знезараження води та інші розхідники. Також зменшилося споживання послуг, а витрати на зарплати працівникам стали вищими.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Лічильники води. Фото: скрін youtube
Лічильники води. Фото: скрін youtube

Варто зазначити, що всеукраїнського підвищення тарифів на воду поки що не очікується. Водоканали оголосили про збільшення вартості послуг ще влітку, але в уряді скасували це рішення.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, без підвищення на 15% не обійтися? Які будуть тарифи на світло, воду та газ в Україні вже з квітня 2024 року.

Також наш портал інформував, українцям анонсували нове підвищення тарифів: які послуги подорожчають.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні запровадили нові граничні тарифи на електрику: кого торкнеться насамперед.