Для всіх наших дорогих читачів, які мають відношення до отримання пенсійних виплат, є дуже важливі новини щодо "гарячих" термінів звернення до Пенсійного фонду. Справа в тому, що іноді пенсіонери, за своєю неуважністю, можуть втратити частину виплат. На жаль, цю втрачену частину повернути не зможуть.

Громадянин може звернутися за призначенням пенсії у будь-який слушний час після виникнення права на виплати.

Про це нагадують у прес-службі Пенсійного фонду України.

Оформлення документів, скріншот: YouTube
Оформлення документів, скріншот: YouTube

"Якщо звернення за пенсією відбувається протягом трьох місяців з дня досягнення особою пенсійного віку, пенсія призначається з дня, наступного за днем ​​досягнення пенсійного віку", - повідомили у ПФУ.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Важливо зазначити, що днем ​​звернення за призначенням пенсії вважається день ухвалення органом ПФУ відповідної заяви з необхідними документами.

"Таким чином, якщо ви подасте заяву до закінчення трьох місяців після досягнення 60 років, пенсія буде призначена з наступного дня після дня народження", — зазначили у ПФУ.

Якщо ж ви подасте заяву після закінчення трьох місяців після досягнення пенсійного віку, то пенсію призначать з дати звернення, і ви втратите частину виплат.

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

Наприклад, якщо 60 років вам виповнилося 10 вересня, то щоб отримувати виплати з 11 вересня, потрібно встигнути подати документи та заяву до 10 грудня, звичайно, краще це робити раніше, щоб потім встигнути вчасно.

Але якщо за призначенням пенсії ви звернетеся, наприклад, 10 січня, то пенсію вам призначать саме з цієї дати, і ви втратите виплати з вересня.

Нагадаємо, деякі українці можуть отримувати дві виплати одночасно: хто може оформити.

Раніше повідомлялося,"Ощадбанк" попередив пенсіонерів, які одержують виплати на картку: що потрібно знати.

Також, продовження виплат та працевлаштування: українцям повідомили про низку важливих змін.