Субсидія допомагає частині українців оплатити комунальні послуги. Але призначають таку допомогу не всім.

При призначенні субсидії враховують сукупний дохід родини, і якщо він перевищує встановлену законом суму, то розраховувати на допомогу не варто.

На сторінці Пенсійного фонду України пояснили як вираховується дохід, якщо один з членів родини навчається в ВНЗ на стаціонарі. При цьому стипендію йому не виплачують.

Підвищення стипендії, podrobnosti
Підвищення стипендії, podrobnosti

У відомстві зазначили, що якщо така особа навчається та проживає разом з батьками, то в дохід включається лише 0,5 розміру "мінімалки" (розмір береться на кінець періоду за який враховується дохід). Важливо, що так розраховуватиметься дохід студента, який навчається на денній або дуальній формі навчання не лише в вищому навчальному закладі, а й в середньої, фахової або передвищої освіти.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Щоб зрозуміти краще, фахівці навели приклад розрахунку. Якщо субсидію призначають на 2023-2024 опалювальний сезон, то розмір доходу буде: 6700 гривень*0,5= 3500 гривень. Таким чином до середньомісячного сукупного доходу родини увійде 3500 гривень та доходи, отримані іншими членами домогосподарства. Якщо студент отримує стипендію від держави, то тоді його дохід враховуватиметься по-іншому.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, не опускайте руки, якщо навіть відмовили: кому можуть надати субсидію

Раніше портал Знай інформував, можна отримати солідну знижку на комуналку: яким критеріям треба відповідати

Також наш портал повідомляв, готуйтеся платити більше: комуналка у грудні не порадує українців