З настанням зими в українців з'являється мотивація економити, адже суми у платіжках за комуналку відчутно збільшуються. У YASNO розповіли, як споживачі можуть зменшити рахунок за електроенергію.

Українці можуть уникнути непомірних сум у платіжках за світло, якщо дотримуватиметься комплексного підходу до енергоефективності.

Платіжки за електроенергію. Фото: скрін youtube
Платіжки за електроенергію. Фото: скрін youtube

У YASNO підкреслюють, що найвірніший спосіб почати економити - встановити двозонний лічильник. Такий прилад обліку дає змогу платити вдвічі менше в період із 23:00 до 7:00.

За словами експертів, якщо максимально змістити споживання на цей годинник, то платіжка за світло приємно зміниться. Наприклад, у нічний час може працювати бойлер, електроопалення, пральна та посудомийна машина.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Ефективність двозонного лічильника можна збільшити та економити ще більше, якщо дотримуватися кількох порад.

Електроприлади. Фото: Youtube
Електроприлади. Фото: Youtube

Насамперед змінити звичайні лампи на більш економні LED-лампи. По можливості слід обмежити освітлення, використовуючи торшери чи настільні лампи замість люстр.

Електроприлади, які не використовуються, слід вимикати з розетки. Якщо в будинку встановлено бойлер, слід виставити найбільш оптимальну температуру нагрівання води.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, не пустили контролера - купуйте генератор: за що українцям відключатимуть електроенергію.

Також наш портал інформував, як убезпечити себе від невиправданих рахунків за електроенергію: порада від обленерго.

Крім того, ми писали, якщо виникли сумніви у справності електролічильника: українцям підказали, що робити.