Українцям часом надходять некоректні комунальні рахунки. Наприклад, у платіжці за електроенергію можуть бути зазначені неправильні показники, через що сума до оплати відрізняється від реальної. Як вирішити цю проблему розповіли в Львівобленерго.

Споживачі можуть отримати неправильну платіжку за світло з низки причин. Наприклад, рахунок можуть виставити на основі середньодобового обсягу споживання, якщо не були вчасно передані показники лічильника або були передані з помилкою.

Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube
Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube

Що робити, якщо помилка в платіжці?

В обленерго рекомендують не панікувати, оскільки подати заявку на зміну некоректного показника електролічильника можна за лічені хвилини і навіть виходити з дому не доведеться.

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом
Показати ще

Насамперед потрібно сфотографувати лічильник, щоб було чітко видно показники. Далі слід звернутися до оператора системи розподілу для коригування даних. Зазвичай можна подати заявку через сайт компанії, власний кабінет або чат-бот.

Наприклад, Львівобленерго пропонує споживачам кілька зручних способів коригування даних.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, не пустили контролера - купуйте генератор: за що українцям відключатимуть електроенергію.

Також наш портал інформував, як убезпечити себе від невиправданих рахунків за електроенергію: порада від обленерго.

Крім того, ми писали, економія світла при використанні бойлера: як мати цілодобово гарячу воду і не отримати "космічну" платіжку.