В Україні надають різну допомогу людям, які цього потребують не лише міжнародні організації, а й державні органи.

На офіційній сторінці Івано-Франківської обласної державної адміністрації пояснили, хто з українців може отримувати грошову компенсацію.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Українці можуть отримувати щомісячну грошову компенсацію на придбання засобів особистої гігієни, догляду, продуктів харчування, одягу, взуття та інших предметів першої необхідності. Отримати виплати можуть громадяни, які постраждали внаслідок нещасного випадку на виробництві.

Таким чином, Пенсійний фонд України забезпечить дану категорію українців не необхідними засобами та предметами, а коштами для їх купівлі.

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Як отримати

Якщо виникла потреба в соціальній послузі натуральної допомоги (якщо ця потреба визначена висновком медзакладу), то потерпілому або його законному представнику необхідно звернутися до територіального органу ПФУ з відповідною заявою.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Форми вищезгаданої заяви типова та затверджена Постановою Кабміну від 28.04.2023 № 438. Форма заяви наведена в додатку 1 цієї ж постанови.

Важливо, що потреби потерпілого визначає соціальний працівник/соціальний менеджер/фахівець із соціальної роботи.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, українцям почали видавати гуманітарну допомогу одразу у 9 областях: як подати заявку

Раніше портал Знай інформував, 86 тисяч на всю сім'ю: в Україні відкрили прийом заявок на отримання фінансової підтримки

Також наш портал повідомляв, доведеться добиватися через суд: у ПФУ розповіли, кому не призначать пенсію