Деякі школи у столиці вимушено перейшли на дистанційне навчання через спалах скарлатини в учнів. У МОЗ ще не надали жодних коментарів з привожу спалаху хвороби.

хвора дитина, скрін
хвора дитина, скрін

Найчастіше скарлатина вражає дітей, однак захворіти можуть і дорослі.

Інкубаційний період триває до 12 днів.

Починається хвороба раптово, із ангіни. На язику з'являється білий наліт, який зникає через два-три дні. Після цього він стає яскраво-малинового кольору.

Популярні новини зараз
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"
Показати ще

Дитяча хвороба. Фото Freepik
Дитяча хвороба. Фото Freepik

Для скарлатини характерна підвищена температура, сильний біль у горлі, головний біль, загальна слабкість, блювання та сухість шкіри.

Однак головним симптомом скарлатини є висипи. Він проявляється на ліктях, колінах, шиї, бічній поверхні тулуба і животі.

Хвороба передається в більшості випадків повітрно-крапельним шляхом, контактно-побутовим шляхом, через іграшки або їжу, як і будь-які віруси.

Дитяча хвороба. Фото Freepik
Дитяча хвороба. Фото Freepik

Серед ускладнень скарлатини – хвороби нирок, гломерулонефрит, проблеми із серцем та суглобами.

Для того, щоб уберегти себе від зараження лікарі радять не контактувати з хворими, часто провітрювати приміщення, мити руки після прогулянок на вулиці та перед їдою.

Нагадаємо, спалах вірусного захворювання: в одній із областей госпіталізували понад 20 осіб, серед яких діти

Раніше ми писали про те, що блогер попередив про смертельну небезпеку в громадських туалетах: чого слід уникати

Як повідомляв Знай.ua, гепатит А виявили не лише у Вінниці: кількість хворих зростає, а вірус - мігрує