Споживачі зобов'язані знати кілька нюансів щодо квартирних лічильників, які убережуть від можливих переплат за комунальні послуги. Про це на своїй facebook-сторінці повідомляє Комунальний концерн "Центр комунального сервісу".

Так, щоб споживачі оплачували фактично спожиті комунальні послуги, розподільні вузли обліку води та тепла мають утримуватись у належному стані.

Лічильник води. Фото: скрін youtube
Лічильник води. Фото: скрін youtube

Квартирні лічильники мають бути:

  • опломбовані;
  • прийняті на абонентський облік;
  • вчасно повірені (після закінчення міжповірочного інтервалу з дати виробництва або попередньої повірки).

Крім того, показання квартирних лічильників мають передаватися вчасно. Для мешканців столиці період передачі показників – з 5 числа до останнього календарного дня місяця.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Лічильники води, фото з вільних джерел
Лічильники води, фото з вільних джерел

Також комунальники нагадують українцям про відновлення обов'язкової повірки квартирних лічильників опалення та гарячої води.

Споживач може самостійно вибрати організацію або компанію, яка виконує такі роботи, а потім надати результати перевірки:

  • свідоцтво про повірку (або довідку про непридатність);
  • акт виконаних робіт чи протокол перевірки.

Раніше портал Знай повідомляв, чайник, пилосос та холодильник: як поводитися з побутовими приладами, щоб економити електроенергію.

Також наш портал інформував, як убезпечити себе від невиправданих рахунків за електроенергію: порада від обленерго.

Крім того, ми писали, зламався лічильник чи зникло світло: у YASNO дали інструкцію на випадок непередбачених ситуацій.