В Україні пропонують ввести податок ще і на криптовалюту. Створений новий законопроєкт № 10225, передбачає введення оподаткування на криптовалюту з певними особливостями.

Загальні положення ймовірного ново ведення говорять про появу податку для фізичних та юридичних осіб, які займаються віртуальними активами. Юридичні особи займаються двома способами ведення активів: майнінг та купівля. Вартість придбання та витрати на майнінг вважаються активами, які стоять на балансі.

Біткоїни: видобуток криптовалюти, Happycoin.club
Біткоїни: видобуток криптовалюти, Happycoin.club

Оподаткування юридичних осіб буде вестися з огляду на прибутку. Під час обміну та продажу буде визначатися фінансовий результат. Буде можливість отримати знижку або дооцінку вартості за поточною вартістю з урахуванням збитку за визначений період. Всі прибутки та збитки від продажу повинні фіксуватися, а загальний результат можливо розглядати в обліку.

Якщо є спрощена система оподаткування, яка не передбачає податку з прибутку, володіти віртуальними активами буде заборонено.

Популярні новини зараз
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Для фізичних же осіб система оподаткування буде дещо іншою. Користувачі будуть зобов’язані вести повний облік віртуальних операцій з криптовалютами. При чому такий облік вони повинні будуть вести окремо від інших активів інвестицій.

податок
податок

Система інша, але правила подібні до оподаткування юридичних осіб. Різниця лише в тому, що податок буде застосовуватися у Податку для фізичних осіб. Особі варто буде фіксувати свої збитки та доходи. Але це від подання декларації це не звільняє.

Нагадаємо, портал Знай інформував, для українців приготували новий податок: кому доведеться платити

Раніше на порталі Знай повідомлялося, нардепи повернули податкові перевірки: кому та коли чекати непроханих гостей

Також, наш портал інформував, за фінансову допомогу сплатіть податки: українцям нагадали, коли прийде ДПС