Народні депутати схвалили в першому читанні законопроєкт про повернення податкових перевірок. Перелік проведення планових податкових перевірок бізнесу з початку листопада.

Про це повідомив у своєму Telegram-каналі нардеп Ярослав Железняк ("Голос").

Податкова, скріншот: YouTube
Податкова, скріншот: YouTube

Депутат повідомив, що до проведення документальних планових перевірок можуть бути включені платники, які за 2021 рік:

  • мали рівень сплати ПнП (податок на прибуток підприємств) менший ніж 50% по галузі. А також ПДВ, менший ніж 50% по галузі;
  • у 2 рази більша дебіторська заборгованість, ніж кредиторська;
  • річний дохід становив понад 10 млн грн. При тому загальна сума витрат становила понад 75% суми річного доходу.

Податкова, фото соцмережі
Податкова, фото соцмережі

Популярні новини зараз
Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Пенсіонерів розчулили новиною: хто у червні отримає доплату 1500 грн Потужно обстрілюватимуть Україну: астролог вказала, які міста чекає найбільша небезпека Українцям виплатять чималу компенсацію: гроші надходитимуть три місяці
Показати ще

Нардер Железняк підкреслив, що не повертаються перевірки для першої та другої групи ФОПів.

Мораторій також збережеться і для підприємств із окупованих територій або територій, де йдуть бойові дії.

Приміщення податкової. Фото: Скриншот відео
Приміщення податкової. Фото: Скриншот відео

"Всі перевірки, які були відкриті законопроєктом №8 401 з серпня 2023 року: табак, паливо, алкоголь, гральний бізнес та фінансові послуги, залишаються у пріоритеті. Прийняття законопроекту це одна із головних вимог МВФ", – зазначив депутат.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, за фінансову допомогу сплатіть податки: українцям нагадали, коли прийде ДПС.

Також наш портал інформував, були аутсайдерами, а тепер найбажаніші працівники: пенсіонерам та студентам в Україні пропонують тисячі вакансій.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, взяв кредит, щоб скинутися на дрони: податківець-хабарник не сяде у в'язницю, бо допомагатиме армії.