Одним із найкращих натуральних засобів від безсоння лікарі називають банани. можна спробувати подолати у такий простий спосіб.

Дієтолог Олена Доронкіна пояснила, як це працює, а також назвала часті причини безсоння. Зокрема, серед них – робочі навантаження, стрес, виснаження ресурсів організму.

Сон, людина, що спить. Фото: Знай.ua
Сон, людина, що спить. Фото: Знай.ua

Медик зазначає, що харчові звички людини та її повсякденний раціон теж впливають на здатність швидко засипати і на міцність сну.

"Швидкоїжа, жирна і солодка їжа перешкоджають попаданню кисню в мозок - до ранку людина може прокидатися втомленим саме через свій раціон", - розповіла Доронкіна. Олена Доронкіна

Популярні новини зараз
Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час
Показати ще

Фахівець заспокоїла, що існують продукти, які допомагають рідше страждати на безсоння. Це, наприклад, банани, що містять триптофани. Вони стимулюють виділення мелатоніну – гормону, завдяки якому відбувається засипання. Крім того, у бананах є магній та калій, що розслаблює м'язи тіла.

Банани на вітрині супермаркету, фото pixabay
Банани на вітрині супермаркету, фото pixabay

Крім бананів, вироблення гормону сну мелатоніну активує мигдаль. Від безсоння допомагає також і червона риба, яка дає організму вітамін В6, що покращує сон.

Для засипання корисно пити також молоко. Адже склянка цього напою незадовго до сну насичує організм триптофаном і кальцієм, що сприяє виробленню гормону сну.

хліб і молоко
хліб і молоко

Нагадаємо, що заспокоїть нерви та вбереже хвороб: названо корисний напій, який коштує копійки.

Раніше ми повідомили про ризик серцево-судинних захворювань: у МОЗ повідомили, як оцінити ймовірність виникнення хвороб серця .