Деякі українці матимуть змогу отримати додаткову грошову допомогу на оплату комунальних послуг. Хто може не перейматися платіжками цієї зими, йдеться на урядовому порталі.

Отримати додаткову допомогу на комуналку можуть українці, які взяли участь в урядовій програмі "Прихисток". Тобто ті сім'ї, що безплатно надали житло внутрішньо переміщеним українцям.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

У теплу пору року компенсація за розміщення ВПО складає 450 гривень на місяць за одну особу. На час опалювального сезону розмір виплати збільшується вдвічі – до 900 гривень. При цьому розраховувати на компенсацію можуть не лише власники, а й орендарі житла державної чи комунальної власності.

Внутрішньо переселені особи. Фото: скриншот з відео
Внутрішньо переселені особи. Фото: скриншот з відео

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Як все оформити, щоб отримувати виплати

Власник житла може повідомити про готовність розмістити переселенців через сайт "Прихисток". Коли мешканці знайшлися, слід звернутися до Управління соціального захисту населення за місцем проживання або до ЦНАПу.

Власнику житла потрібно подати заяву про розміщення ВПО, а також подати пакет документів, зокрема внутрішньо переміщених осіб, які проживатимуть у будинку.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, на страх немає часу: коли і кому в Україні потрібно пройти ідентифікацію, щоб не втратити пенсію.

Також наш портал інформував, доведеться обирати одну людину із сім'ї: в Україні запрацювали нові правила для ВПО.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, купівля валюти, депозит і нове авто: у Мінсоцполітики відповіли з приводу скасування виплат ВПО.