Багатьох українців у ці доволі складні дні непокоїть питання, як розблокувати хоча б частину грошей із заарештованого банківського рахунку. Справа в тому, що є відповідь у фахівців із Міністерства юстиції України. Є можливість використовувати два мінімальні розміри заробітної плати на місяць з заарештованого рахунку.

Такі правила діятимуть на весь період воєнного стану. Цим шансом можуть скористатися фізичні особи – боржники.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Мін'юсту.

Нещодавно набули чинності зміни до Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих особливостей організації примусового виконання судових рішень та рішень інших органів під час дії воєнного стану".

ПриватБанк, фото: Знай.ua
ПриватБанк, фото: Знай.ua

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Передбачається, що тимчасово, на період дії військового стану фізособи-боржники зможуть здійснювати видаткові операції з одного із заарештованих рахунків в одному банку в межах двох мінімальних розмірів зарплати на місяць (зараз розмір мінімальної заробітної плати в Україні становить 6 700 гривень).

Ця сума може бути використана протягом місяця, вона не є накопичувальною. Відповідна норма діє незалежно від розміру заборгованості за виконавчим документом.

Мікрокредити, скріншот: YouTube
Мікрокредити, скріншот: YouTube

Важливе уточнення: для визначення такого рахунку боржнику обов'язково слід звернутися до державного виконавця, який наклав арешт, із відповідною заявою про визначення поточного рахунку у банку для здійснення видаткових операцій.

Заява може бути подана у паперовій формі (навмисне або засобами поштового зв'язку) або в електронній формі з дотриманням вимог, встановлених Законом України "Про електронні документи та електронний документообіг".

Нагадаємо, про заначку краще забути: експерт розповів про "зимовий" курс долара по 46 грн.

Раніше повідомлялося, "Ніколи не відкривайте тут рахунків!": Клієнтка "Ощадбанку" стверджує, що через 7 років після закриття рахунку їй "навішують" борг.

Також, працевлаштування під час війни: чи беруть на роботу із непогашеними кредитами.