У Верховній Раді прийняли закон, який дозволяє реструктуризувати борги за кредити, але розраховувати на це зможе лише одна категорія громадян.

Через війну в Україні побільшало боржників за споживчими кредитами. Все через неможливість багатьома українцями вносити регулярні платежі. Багато хто переїхав за кордон, втратив роботу та не може сплачувати зобов'язання. Враховуючи це, Верховна рада ухвалила закон, який спрощує процес реструктуризації боргу за споживчими кредитами.

Кредитні картки. Фото: Youtube
Кредитні картки. Фото: Youtube

Кого торкнеться реструктуризація

За інформацією в Мінреінтеграції, реструктуризувати борг будуть в обов'язковому порядку. Завдяки новим нормам будуть спрощені умови погашення окремих споживчих кредитів для ВПО й осіб, що проживають на уражених війною територіях.

Гроші. Фото: скриншот Youtube
Гроші. Фото: скриншот Youtube

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Насамперед це позики на лікування, ремонт житла, придбання побутової техніки, навчання тощо. Вони не передбачають заставу, але мають надвисоку процентну ставку – 50-100% річних. Виплата таких кредитів для позичальників, які проживають або виїхали з територій ведення бойових дій чи ТОТ, є надскладною", — заявили в міністерстві.

Розраховувати на таку опцію зможуть усі українці, які проживають або проживали на охоплених бойовими діями територіях. Стосується це і тимчасово окупованих росіянами регіонів країни.

Нагадаємо, ми писали, кому з українців потрібно звернутися за перепризначенням субсидій.

Як повідомляв "Знай.ua" Макс Гордєєв розказав на якій стадії знаходиться війна.

Також "Знай.ua" інформував, Юрій Голик показав український БПЛА, який розробили волонтери-підприємці.