Тариф на електроенергію для українців набагато нижчий, ніж реальні ринкові ціни, тож надалі населення може чекати на подорожчання. Коли це може статися, розповів міністр енергетики Герман Галущенко в інтерв'ю ТСН.

Глава Міненерго запевнив, що наразі питання підвищення тарифу на електроенергію для населення не порушується. Як мінімум осінньо-зимовий період українці платитимуть 2,64 гривні за кВт/год.

Платіжка за електроенергію. Фото: скрін youtube
Платіжка за електроенергію. Фото: скрін youtube

Чиновник зазначив, що розвиток подій залежатиме від ситуації в енергосистемі. За його словами, літнє підвищення цін на світло не було ринковим, але допомогло мінімально забезпечити ремонт та підготовку до опалювального сезону.

"У будь-якому випадку – це питання наступного року, після проходження опалювального сезону", - коментує питання підвищення тарифу Герман Галущенко.

Популярні новини зараз
У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів
Показати ще

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

Варто зазначити, що за оцінками експертів, ринкова вартість електроенергії приблизно вдвічі вища за чинний тариф для побутових споживачів. Надалі не виключено, що Україна візьме курс на ринковий механізм, втім зростання цін має бути поетапним.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, у "Yasno" вказали на важливий нюанс у питанні оплати електроенергії: "Протягом 3-5 днів".

Також наш портал інформував, в Україні анонсували підвищення тарифів на воду для частини споживачів: хто платитиме на 30% більше.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, на українців чекають нові графіки відключення світла: гендиректор "Yasno" розповів про зміни та підготовку до зими.