Українські сім'ї можуть отримати грошову допомогу у розмірі від 10800 до 43200 гривень. Про це йдеться на facebook-сторінці благодійного фонду Caritas Odesa UGCC.

Претендувати на виплати можуть внутрішньо переміщені українці, зареєстровані у місті Одеса. Крім того, сім'я має відповідати критеріям уразливості.

Виплати ВПО, скріншот: YouTube
Виплати ВПО, скріншот: YouTube

Хто може отримати допомогу?

  • Внутрішньо переміщені громадяни з територій, які були окуповані після 24.02.2022 або зон, де ведуться бойові дії;
  • дохід сім'ї не перевищує 6318 гривень на кожного члена;
  • сім'я має критичне незадоволення базових потреб;
  • за останні три місяці сім'я не отримувала грошових виплат від інших організацій, а також від "Карітасу" після 24.02.2022;
  • у сім'ї є хоча б один член з інвалідністю І, ІІ групи, дитина з інвалідністю або людина з тяжкими фізичними чи психічними вадами.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

"Грошова допомога у розмірі 10800 грн на кожну особу родини нараховується на банківський рахунок IBAN одного з членів сім’ї одноразово, але не більше ніж чотири виплати на родину", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"
Показати ще

Як отримати допомогу?

Претенденти на виплати можуть звернутися до офісу Благодійного фонду "Карітас Одеса УГКЦ" за адресою: вул. Комітетська 4/6, з понеділка до п'ятниці, з 10:00 до 16:00.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, перевіряйте баланс карток: десятки тисяч українців отримають від 450 гривень і більше, хто у списку.

Також наш портал інформував, 3600 та 2200 грн щомісяця: українцям пропонують грошову допомогу для підготовки до зими.

Крім того, ми писали, часу дали до 30 листопада: що потрібно зробити українцям, щоб не втратити частину субсидії.