При призначенні пенсійних виплат за віком, враховується декілька нюансів: від віку до кількості страхового стажу. В ПФУ розповідають про багатьох з них, але в українців залишається чимало питань до органу.

На офіційній сторінці Пенсійного фонду України, звернувся схвильований чоловік. За його словами він хотів вийти на пенсію, але йому відмовили. як говорить сам коментатор, відмовили йому саме через пай. А тепер його хвилює чому взагалі таке можливо.

"Пенсія за віком, стаж відсутній? ВІДМОВА тому, що є пай, чому?" обурюється чоловік

Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube
Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube

Фахівці фонду пояснили чоловікові як відбувається дана процедура. В ПФУ запевнили, що наявність паю не впливає на призначення пенсійних виплат. Головним критерієм пенсії за віком є наявність достатнього трудового стажу. В 2023 році, мінімальна кількість страхового стажу - 30 років. При умові, якщо в момент виходу на пенсії громадянинові виповнилося 60 років. Якщо ж чоловікові 63 роки, то призначити пенсію йому можуть тільки при наявності від 20 до 30 років стажу. Якщо необхідна кількість страхового стажу відсутня, тоді особа може отримувати пенсійні виплати за наявності стажу від 15 до 20 років.

Популярні новини зараз
У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага
Показати ще

Звернення до ПФУ. Фото: скрін Фейсбук
Звернення до ПФУ. Фото: скрін Фейсбук

Відповідь ПФУ. Фото: скрін Фейсбук
Відповідь ПФУ. Фото: скрін Фейсбук

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, "Поки на війні, вже не ліквідатор?": український боєць розповів, як його несправедливо позбавили пенсії для чорнобильців

Раніше портал Знай інформував, у гаманцях зашелестять купюри: хто з пенсіонерів отримає додаткові виплати у листопаді

Також наш портал повідомляв, у ПФУ розповіли про важливу умову щодо "теплих" субсидій